english polski
 
Search

Kobieta

Kobieta.JPG
Kobieta 
Kobiety
autor
Get source file: Kobieta.JPG
Be especially careful whenever you download files from the Internet

Rating

* * * * *
You have to be logged to submit your vote

Reviews

Michał Węgrzyn aka MICHAŁ WĘGRZYN

Poland, Warszawa
Skype Me™! Dodaj mnie do Skype
Jest producentem, reżyserem i operatorem filmowym i telewizyjnym. Studiował filmoznawstwo na UJ w Krakowie i na Wydziale Operatorskim w PWSFTViT w Łodzi. Dwa z jego filmów autorskich były nagradzane na wielu festiwalach filmowych.

Zdanie na temat produkcji filmów:
" jedno jest pewne - jesli sam ich nie zrobisz to nikt za Ciebie ich nie stworzy. DIY"


Filmografia:
2003 – Zaszumiał, Powiał – reżyseria, produkcja, etiuda szkolna, dok. 20 min
2004 – Zaśpiewał, Pomruczał – reżyseria, etiuda szkolna, dok. 20min
2005 – Mafia Paliwowa - ”prolog” – zdjęcia, film dok. Produkcja TVN 60min
2006 – Szkoła jakiej nie znacie – zdjęcia, film dok. Produkcja TVN, 5 odc.
2007 – Pojechał, Zobaczył – reżyseria,zdjęcia, dyplom, film dok. 55min
2007 – Wybór – zdjęcia , film dyp. Tomka Bargieła 10min.
2008 - Przyjechał,wystapił - autor zdjęć -etiuda fab., reż J.Klecel
2008 – Brzydula – operator kamery, serial fabularny, Produkcja TVN
2009 – Kawaleria – reżyser, autor zdjęć, scenarzysta, 1-12 odc., Produkcja TVN
2009 - Janek in filmschool - reżyser, scenarzysta, producent, etiuda fabularna,PWSFTViT
2009 - MAJKA - operator kamery, serial fabularny, Produkcja TVN
2009 - 60/09 - zdjęcia, spektakl, Tr.Wytwórnia - premiera 29.09.09
2009 - Zawód Turysta - operator obrazu, R:W.Klimala,f.dok
2010 - 9 DOŁEK - reżyseria, film dok.
2010 - 400 HEKTARÓW - reżyseria, film dok.
2010 - DZIEWCZYNA Z PODWÓRKA - autor obrazu, R:W.Klimala, etiuda fab.WSF
2010 - THE KINGDOM BEHIND CURTAIN - zdjęcia, produkcja, R:F.Zuckerman, film dok.60min, Canada
2011 - PLEBANIA - operator kamery, serial fabularny, STI
2011 - AIDA - operator kamery, serial fabularny, STI
2011 - PROSTO W SERCE - operator kamery, TVN
2011 - NA DOBRY POCZĄTEK - zdjęcia, film fabularny, WSF, PISF
Nagrody:

Zaszumiał, Powiał - Grand Prix MFF Jutro Filmu 2003; I nagroda za film dok. MFF Lato Filmów w Kazimierzu Dolnym 2003; I nagroda za film dok. MFF KAN Wrocław2004.
Mafia Paliwowa – Grand Press 2005, dziennikarstwo śledcze.
Pojechał,Zobaczył – I nagroda za film studencki MFF Lato Filmów w Warszawie 2008